24 Ağustos 2013 Cumartesi

çıtır kadayıflı muhallebi



İlk tarif


 sütlü  bi tatlı olsun z ki tatlı tatlı devam edelim...






malzemeler:
2 çorba kasesi kadayıf küçük parçalar halinde kopartılmış.
50 gr margarin
 teflon tavada margarini eritip kadayıfın rengi kızarana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
 şimdi kızaran kadayıfı bi kenara alalım ve muhallebisini hazırlayalım.

muhallebi malzemeleri:
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kavhe fincanı nişasta.
muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.kıvamı koyaştıktan sonra içine 1 tane meyveli sakız atıp tekrar karıştırılır ve ocagın altı kapatılır.50 gr margarin eklenip eridikten sonra mikserle çırpılıp sürüzsüz bi hale gelene kadar.

orta boy borcam tepsiye kadayıfın yarısı serpilir,üzerine muhallebi dökülür ve kalan çıtır kadayıfta muhallebinin üzerine heryeri kaplanacak şekilde dökülür.

muhallebi sıcak oldugu için hemen buzdolabına koymayın,ılıdıktan sonra dolapta dinlendirilir.
dilimlenip afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder