23 Eylül 2013 Pazartesi

CABADA SARIMSAKLI ET

Et sevenler için denenmesi gereken bi tarif bence

Yapılışı ve malzemeleri

200gr kuşbaşı doğranmış et
1tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı kırmızı biber
1çay bardağı süt ile geceden marina edilir

Orta boy küp doğranmış soğan 2yemek kaşığı yağ ile çok az kavrulur. ama pembeleştirilmez .
Yarım yemek kaşığı salça eklenir.
Et ilave edilir ve 4 yada 5 diş soyulmuş sarımsak bütün olarak eklenir ve gerekli su ilavesiyle hafif pişirilir.
Küçük cabanız varsa sulu bi şekilde et gerekli tuz ve baharat ilavesiyle fırında 180 derecede iyice pişene kadar bekletilir.
İstenirse su yerine et suyu ile pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder