30 Eylül 2013 Pazartesi

ÇATAL

Bize misafir geleceği zaman çayın yanına ne yapalım diye düşünürken annemin hep dediği şey çatal yapın çatal oluyor.
Annem çok sever bu tarifi. Her misafire yapmak ister. Bugün misafir geldi ve ben başka bişey yapacaktım aman onu yapma çatal yap dedi yine.
Afiyet olsun annecim.

Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1tatlı kaşığı mahlep
Kabartma tozu.
1 yumurta beyazı içine. Sarısı üstüne
Yeteri kadar un
3 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz

Margarin, sıvı yağ, yoğurt, mahlep, yumurta beyazı,şeker ve tuz ile parmak uçlarımızla karıştırılır ve un eklenir.
Kulak memesi kıvamlı hamur yoğurulup.
Şekil verip yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Deneyince yorumlarınızı beğenip beğenmediğinizi bildirirseniz sevinirim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder