26 Kasım 2013 Salı

GALETA UNLU POÇA

  Hani böyle bazı poçalar vardır yumuşacık ama çıtır. İşte bu tarif öyle bi tat. Ve ertesi güne kaldıgında fırında hafif ısıtınca dahada muhteşem bi lezzete bürünüyor. Denencekler listesine ekleyin ve vazgeçilmezlerinizden olacak.

MALZEMELER:

2 paket kabartma tozu
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar un

ÜZERİ İÇİN:

Galeta unu

İÇi İÇİN:
Peynir, patates. Evinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

  Sıvı yağ, yogurt ve kabartma tozunu hamur yoğuracagınız kapta güzelce karıştırıp, üzerine azar azar un ekleyin. Cıvık ama ele yapışmayacak bi kıvamda olacak hamur.
  Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp içine harç koyup istediğiniz şekli verip, şekil verdiğiniz hamurun altını üstünü galeta ununa bulayıp.180 derece li önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Tadına hemen bakın çünki çok seveceksiniz. Bana bildirin sonucu merakla bekliyorum yorumlarınızı.

Afiyet olsun:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder