3 Kasım 2013 Pazar

GÜL BÖREĞİ

  Bence börek dediğin öyle bir deri bir kemik olmayacak. Şöyle iç harçı bol yumuşacık ve ıspanaklı mümkünse. Böreğe en çok yakışan iç malzeme ıspanak. Hadi anlatayım hemen fotograftan bakın nasıl göründüğüne.

MALZEMELER:

3 adet yufka
1 bağ ıspanak
1 yumurta üstü için
Tuz ve toz kırmızı biber

İç harcı için:

1buçuk su bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

önce ıspanakları ince ince doğrayıp üzerine tuz ve kırmızı biber ekleyip karıştıralım. Ben pişirmeden yapıyorum ki ıspanak 2 kere vitaminini kaybetmesin. Daha önce çig iç harç dan yapmadıysanız bi deneyin derim.
Tuzuna siz karar verin. Ispanagın tadına bakıp ekleyebilirsiniz tuz ve biber.
 Daha sonra iç harç için gerekli malzemeleri güzelce karıştırıp kenara alalım.
 Tezgah üzerine serdiğimiz yufkanın içine bol bol ama bolca iç harçtan kaşıkla her yerine gezdirelim ve yufkayı 4 e bölüp, yufkanın geniş tarafına ıspanak koyup rulo yapıp içe doğru sarıp tepsiye dizin.
 Bu malzemelerden tam 12 tane börekçik çıktı. Yok bu ölçü az bukadarcık şey için elimi bılaştırmam diyosanız ölçüyü iki katına çıkartıp tepsi tepsi börekçikler pişirin...
 Üzerlerine yumurta sürüp bol ca çörek otu serpip 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

NOT: BÖREK FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ELİMİZİ ISLATIP ÜZERLERİNDE GEZDİRİP HAFİF NEMLENEN BÖREĞİN ÜSTÜNÜ BEZ İLE ÖRTÜP SOĞUMAYA BIRAKIN.BU SAYEDE YUMUŞACIK OLCAKLAR.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Mmmm aciktirdin geve gece ))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltıya yapıp afiyetle yeyin ozaman.şimdiden afiyet olsun

      Sil
    2. Benim ali abin:)

      Sil