3 Kasım 2013 Pazar

MİNİ ELMALI TURTA

Evdeki kişi sayısı az olunca böyle mini kalıplar daha iyi oluyor.
Muffin kalıplarını kullandım ben ve hiç yapışmadan gayet kolay çıktı kalıptan.

MALZEMELER:

100 gr oda sıcaklıgında yumuşamış margarin.
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yeteri kadar un

İÇ MALZEMESİ:

1 büyük boy elma
3 yemek kaşıgı şeker
1 yemek kaşıgı tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 tutam kuş üzümü

YAPILIŞI:

 Elmayı rendeleyip diger iç malzemelerle kısık ateşte 5 dakika pişirip soğumaya bırakın.
 Harç soğurken hamuru yoguralım.
Önce yumurta margarin ve pudra şekerini parmak uçlarımızla güzelce karıştıralım. Diğer malzemelerle kulak memesi kıvamı elde edene kadar azar azar un ekleyelim.
Tezgahı hafif unlayıp hamuru 3 parçaya bölelim. Hamurun altını ve üstünü hafif unlayıp ince bi hamur açalım mantı hamuru inceliğinde.kase yardımı ile yuvarlak kesip kalıplara yerleştirelim ama çok pastırmayın hafif bi şekilde yerleştirin.üzerine hazırladıgımız elmalı harçdan koyup kafes görüntüsü için ince şeritler yapıp.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu ölçüden 12 tane mini turta çıktı.
Fırından çıktıktan sonra bıçak yardımı ile kenarından hafif dürterek çıkartın turtayı ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun...



1 yorum:

  1. mini turtaları yemek çok zevkli oluyor,eline sağlık,
    bloğun hayırlı olsun
    kelime doğrulama yorum yazmayı engelliyor kaldırmakta yarar var

    YanıtlaSil