4 Aralık 2013 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ



MALZEMELER:

1su bardagı kırmızı mercimek
Yarım su bardagı ince bulgur
Salça
Tuz
Sıvı yağ
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Kuru sogan
Maydanoz
İstege göre yeşil sogan
Limon

YAPILIŞI:

 Mercimegi üstü geçene kadar su koyup pişene kadar haşlayın. Piştikten sora bulguru üzerine ekleyip şööyle bi karıştırıp kapagını kapatın ki bulgur şişsin.
  Bu arada küçük bi soganı incecik incecik dograyıp yag ile hafif pişirelim sonra 2 yada 3 yemek kaşıgı salça ekleyip hafif soguyan mercimege katıp yogurun. Bol maydanoz ve isterseniz yeşil sogan dograyıp mercimek iyice soguduktan sonra yeşilligi katın arzuya göre baharat ve limon ilavesi ile şekil verip afiyetle yenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder