11 Aralık 2013 Çarşamba

NOHUTLU YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK

Herkes mutfağa girip yemek yapar. Ama çogu kişi karın doyurmak için ve zorunluluktan yemek yapar. Aslında sevgi ile yapılan daha lezzetli olur. Hani bazen çok lezzetli gelirya yapılan işte farkında olmadan keyifle girilmiştir mutfaga pişen yemek tencerede keyifle tıngırdar.
Mutfagımı çok seviyorum. Standart yemekler pişer minik tencerelerimde ama tatları farklıdır. Bi tarif uygularken o size ait olmalı yazılana yada hep yapılan alışılmışın dışına çıkıp siz bişiyler kattıgınızda size ait olur. Bu bi alışkanlık olacak zamanla. Yeterki bir iki kez uygulayın.
 Kış sebzesi ıspanak çok severim ve haftada 2 kere mutlaka masada düşer tabi pişmiş halde. Çig olarakta salataya katıyorum hergün 4 yaprak ekleyin salatanızın içine saglık dolu olacak salatanız.

Malzemeler:
1 bag ıspanak
1 orta boy sogan
Salça
Tuz
Kırmızı biber
Haşlanmış nohut
Haşlanmış yeşil mercimek

Yapılışı:

Yemeklik küp küp dogranan soganı tencereye koyup üzerine yarım çay bardagı su ekleyin
Hafif pişirin soganı ama kavurmayın daha sonra salçayı ekleyin miktarı size kalmış.
Güzelce yıkanmış mümkünse suda bekletilip çamurundan güzelce arınmış iri dogradıgımız ıspanagı suyundan süzüp tencereye ekleyin.karıştırmadan kapagını kapatın birazkendi haline bırakın ıspanagı.
Ispanaklar büzüşüp küçüldüğünde gerekli miktarda su ekleyip pişmeyebırakın.
Piştikten sonra ocagı kapatın ve istediğiniz miktarda haşlanmış nohut ve yeşil mercimegi ekleyin
Tuz ve kırmızı biber ekleyip karıştırın ve kapagını kapatın. Dinlenmesi için biraz müsade verin yemeğinize.

Afiyetle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder