19 Eylül 2013 Perşembe

BAYAT EKMEKLERİ HAŞLAYALIM

Sabah, öğle, yada akşam yemeği için alınan tazecik kokusu üstede belkide fırından yeni çıktığı için kokusuyla sizi cezbedip kendini sizinle eve gelmeye ikna eden ekmeklerimiz ogün yenmeyip ertesi güne kaldığında o ilk günkü cazipliğini kaybediyor.
Ekmek israfını önlemek için bu anlatacağım yöntemi lütfen deneyin.

Özellikle kahvaltıya çok yakışıyor yumuşacık sıcak ekmek haşlaması. Hele bide tereyağı peynir ve ceviz varsa oooo bardak bardak çay ile uzun mu uzun bi kahvaltı olur. Sıcak ekmeğe tereyağı sürüp üstüne beyaz peynir ve cevizde koyup bi bakın tadına. Bu üçlü ile sıcak ekmek tam bi takım oluyor.

Tencereye yarısına kadar su koyun ve üzerine kevgiri oturtun.
İçine bez peçete koyup ekmekleri bölüp yerleştirin ve üzerine bez örtün.su kaynadığında buharla ekmekler yumuşayacak ve pamuk gibi olacak bayat ekmekler.
Afiyet olsun.


FIRINDA MAKARNA

Malzemeler:

 Yarım paket makarna. Yada erişte
 Haşlamak için su.
 Tuz

 Beşamel sos:

 50 gr margarin
 2 yemek kaşığı un
 Tuz. Karabiber.
 2su bardağı süt

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra tepsiye dökülür
Beşamel sos için tencereye margarin konur un ile kavrulur ve 2bardak süt eklenip. Muhallebi kıvamlı olana kadar karıştırılıp tuz ve karabiber eklenir.makarna üzerine dökülür bol kaşar rendesi ile 180derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle yenir.