22 Eylül 2013 Pazar

BAKLAVALIK YUFKAYLA LAZ BÖREĞİ

  Gerçek laz böreği yemedim hiç ama kulak dolgunluğu ile aklımda kalan  yaptığım ve severek yenen bi tatlı.
Denemeniz dileği ile.

Malzemeler:

1buçuk su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
Muhallebi kıvamlı olana kadar kaynatılır.
Ocaktan indirip ılımaya bırakılır.
 4 yada 5 adet yufka
 kızdırılmış 100 gr margarin ve 1 çay bardağı sıvıya . 

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 damla limon

Hazır baklavalık yufka tezgah üzerine açılır bir tane 3parmak genişliğinde uzun şerit ler kesilir ve üçgen sarılır.


Bu verdiğim muhallebi ölçüsünden 30 tane minik üçgen çıkıyor. Hepsi bittikten sonra kızdırılmış yağ dökülür üzerlerine ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Tatlı yı fırına koyduktan sonra şerbetini de pişirin ama çok kaynatmayın, kaynadıktan sonra limon ve tuzu ekleyim 5 dakka sora kapatın ve soğumasını bekleyin. Şerbet ılıkken dökün laz böreklerinin üstüne. Tatlı ve şerbet ılık olacak.



Ben biraz fazla kızarmış seviyorum bu tatlıyı. Ama size fazla kızarmış gibi göründüyse keyfinize göre kızartabilirsiniz.