23 Eylül 2013 Pazartesi

EVİM EVİM GÜZEL EVİM

Evimi ve yeni şeylerle evimi süslemeyi seviyorum.Gördüğüm bi fotoğtafdan ilham alıp değişik şeyler üretmekten mutluluk duyuyorum.ara ara yaptıklarımada yer verip sizede ilham kaynağı olmak isterim.
Bu anlatıcagım (dıy) proje çok kolay ve etkili.karşı apartmanda bakıp inceleyen insanları görüyorum bazen.
Artan boncukları naylon bi ipe dizip sert bir tele baglayın sıklıgı elinizdeki boncuklara bağlı ve pencere boyutunuzca kullanılmayan tül.tülü ayrı bi tele bağlayım 2 parmak genişliğinde kesin.ve pencerenin üst kısmına yapıştırdıgınız askılara telleri otutturun.işte bukadar.

DOMATES ÇORBASI

Domates bahçesi de hiç gezdiniz mi?
Bacağınıza dokunan dalın yeşil rengini eve geldiğinizde burnunuza değen domates kokusunun kaynağını ararken sağa sola bakındığınızda fark edersiniz. O mis koku muhteşemdir. Anlatırken bile o koku burnumda şuan.

Köyümü özledim...



Domates çorbası malzemeler ve yapılışı.

4orta boy rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı un
4 damla sıvı yağ yada koymayın.
Tuz. Kırmızı biber.
Yarım yemek kaşığı salça

Tencereye yarım çay bardağı su yada 4damla yağ ile su koyup unu hafif kavurun. Salçayı ve domatesi ekleyip güzelce harmanlayın.1su bardağı su ile 5dakka kaynatın.
Süzüp posasını atın ve gerekli kadar su ekleyip en fazla 10dakka daha kaynatın. Altını kapattıktan sonra tuz ve kırmızı biber ekleyip. Arzuya göre kaşar rendesi ile afiyetle yeyin.


CABADA SARIMSAKLI ET

Et sevenler için denenmesi gereken bi tarif bence

Yapılışı ve malzemeleri

200gr kuşbaşı doğranmış et
1tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı kırmızı biber
1çay bardağı süt ile geceden marina edilir

Orta boy küp doğranmış soğan 2yemek kaşığı yağ ile çok az kavrulur. ama pembeleştirilmez .
Yarım yemek kaşığı salça eklenir.
Et ilave edilir ve 4 yada 5 diş soyulmuş sarımsak bütün olarak eklenir ve gerekli su ilavesiyle hafif pişirilir.
Küçük cabanız varsa sulu bi şekilde et gerekli tuz ve baharat ilavesiyle fırında 180 derecede iyice pişene kadar bekletilir.
İstenirse su yerine et suyu ile pişirilir.