12 Kasım 2013 Salı

PORTAKAL JÖLELİ MİNİ TURTA

Havalar soğudu ya artık c vitamin kaynaklı besinlere,meyvelere yöneliyoruz. Evet bilinçli değil bu yöneliş vücudumuz okadar güzel işleyen kusursuz bi makine ki işleyişine yetişmek mümkün değil.
 Doğa ve bedenimiz muhteşem bir uyum içinde. Dikkatlice dinleyin kulak verin ki size gerekli olan yemeniz gerekenleri fısıldadıklarını duyacaksınız...
 Paketli ürünlerden uzak durmak çok zor evet ama evde kendimizin yapabildiği ürünleri yapmaktan yanayım ben. Çeşitli meyveli jöleler var ama bu tarifte jöleyi kendimiz yapıcaz.

TART HAMURU MALZEMELERİ:

100 gr margarin oda sıcaklığında yumuşamış
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Yeteri kadar un

PORTAKALLI JÖLE MALZEMELERİ:

2 portakal suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Not:şeker miktarını portakal tatlıysa az ekleyin.

YAPILIŞI:

İlk önce portakalı sıkıp tencereye suyunu koyun ve üzerine nişasta ve şekeri ekleyin sürekli karıştırarak koyu kıvamlı olana kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
Bu sırada hamuru yogurun tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamlı olana kadar un ilave edin.
 Hamuru 3 parçaya bölüp. Tezgah üzerinde merdane yardımı ile mantı hamurundan biraz kalın olana kadar inceltip keseyle kesip kalıpların içini hafif yaglayıp hamuru yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
Kalıp olarak muffin kalıplarını kullandım.

Pişen kurabiyeleri kalıplarından çıkartıp hazırladığımız jöleyi kaşık yardımı ile içlerine dolduralıp.

Bu tarif ölçülerinden 12 tane mini turta çıktı.

Afiyet olsun...