17 Kasım 2013 Pazar

CEVİZLİ ÇITIR

  Musmutlu keyifli bir pazar günü sizinle birlikte olur umarım.
  Herkes evdeyken mutfaktan gelen yeni pişmiş kurabiye kokusu ev ahalisini sarsın , haydi mutfağa.

MALZEMELER:

100 gr oda ısısında yumuşamış margarin.
1 çay bardagı toz şeker
2 yumurta sarısı (beyazını dikkatlice ayırın üstü için kullanıcaz)
1 paket kabartma tozu
1 limon kabugu rendesi
Yeteri kadar un

ÜZERİ İÇİN:

2 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşıgı kadar kakao
Bolca ince dövülmüş ceviz

Yapımına geçelim artık.
İlk önce yumurta aklarını derin bi kapta köpürük beyazlayana kadar mikser ile çırpıp. Kenarda beklemeye alalım.
  Kulak memesi kıvamında hamur elde etmek için margarin,şeker,kabartma tozu,limon kabugu,yumurta karışımına yeteri kadar un ekleyip. Hamuru 3 parçaya bölüp.
Unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde inceltelim hamuru ve çırptıgımız yumurta akından fırça yardımıyla bolca heryerine gelicek şekilde sürün,üzerine kakao serpiştiniz ve bolca ceviz ilavesi ardından oklavayla hamurun üstündeki malzemeler yapışsın diye hafifce bastırın.
 Bıçakla kare şeklinde yada istediğiniz şekilde kesip yaglıkağıt serili fırında 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
 Fırında çok bekletmeyin fazlaca çıtır oluyolar.
 Pembeleştiğinde fırından çıkartın ama 5 dakika daha tepside dinlendirdikten sonra tabaga alın. Çünki pişmesini tepside tamamladıgı için biraz zamana ihtiyacı oluyo kurabiyelerin.

Afiyet olsun...