18 Kasım 2013 Pazartesi

BEZE

Pastanede görüp hemen aldığımız o çıtır ama puf bembeyaz kar toplarının yapımını hep çok zor sanmıştım.
 Aa zor değilmiş ki. Hemde ilk denememde tuttu.
 Sizinde endişeniz ya tutmaz da dağılırsa yönünde ise yok yok gerçekten güzel oluyor. Bi deneyin derim. Yapıldığı gün bitiyo bu bezecikler.

MALZEMELER:

4yumurta akı (en büyük püf noktası 1damla bile yumurtanın sarısından karışmaması lazım)
2 çay bardağı toz şeker
2 yada 3 damla limon suyu yada limon yağı
1 tutam tuz

YAPILIŞI:

Yumurta aklarını bi tencereye alıp üzerine tu,şeker ve limon yağını ekledikten sonra ocagın en küçük bölümünde en kısık ateşte tencereyi koyup mikser ile köpürene kadar çırpalım.15 dakika kadar yeterli oluyor.bu sürede ocakta çırpmaya devam edicez. Mikser ucundan akmayacak kıvama geldiğinde köpügümüz olmuş demektir. Ocagı kapatıp fırını 110 dereceye alıp. Bezeye şekil vermek için sıkma torbasına doldurduğumuz köpük yumurta akını yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.

Isınan fırında 40 dakika civarı pişirin. Üstünün rengi kahverengiye dönmeden fırından çıkartın. Sogudukça çıtırlığı artacak ve yemeğe doyulmayan bi atıştırmalık olcak.

Afiyet olsun...