1 Aralık 2013 Pazar

PATATES ÇANAĞINDA RUS SALATASI

MALZEMELER:

5 orta boy patates
1 çay bardağı süt
50 gr margarin
Tuz.karabiber

RUS SALATASI İÇİN:

1 küçük kavanoz garnitür
8 tane kornişon turşu
Yeteri kadar yoğurt

Patatesi soyup yeteri kadar su ile haşlanana kadar pişirdikten sonra çatal ile ezip teflon tencerede margarin ile güzelce karıştıralım patetesi sütüde ilave edip 2 yada 3 dakika karıştırmanız yeterli olur. Ocagı kapattıktan sonra yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırıp soyuması için kenarda bekletelim.
 Rus salatası için garnitür,minik küpler halinde dogranmış salatalık turşusu ve yoğurdu güzelce karıştıralım. Ben mayonez kullanmıyorum. Dilerseniz seviyorsanız öayonezde ekleyebilirsiniz.
 Patates püresi soguduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlak yapıp sonra parmagımızla ortasına hafif bi çukur açıp tespiye dizelim. Açtıgımız çukurlara hazırladıgımız salatayı doldurup dolapta sogumaya bırakalım.
  Patates püresi kolay şekil alması için soğuması lazım.

Kolay ve değişik bir sunum ile
Afiyet olsun...