3 Aralık 2013 Salı

BİSCOTTİ

Biscotti yada selanik gevreği diye duymuşsunuzdur. Pastanelerde selanik gevregi olarak satılıyor. Pastanelerde satılıyorsa bizde yapabiliriz.
 Aslında hazır hiç bişey yememek lazım. Yani paketlenmiş ve uzun uzun raf ömürlü olanlardan uzak durma taraftarıyım ben. Aldığımız herşeyi evde yapabiliriz. Ha belki ilk seferde tutmaz ama ikinci yada üçüncü yapışımızda aynı tada erişiriz. Yeni bi tarif buldugunuzda denemekten çekinmeyin.az ölçüyle denemelik yapın her halukarda pişmiş olucak ve yenir olacaktır.
 Mutfakta olmak güzel kokular yayabilmek o mis gibi vanilya , kurabiye çörek kokuları her evde olmalı. Evin kalbi mutfaktır bu yüzden mutfakta tıkırtılar olmalı. Fırın ışıgı ile içinde pilen izlenme. En önemliside bulaşıklar bitmemeli ki o evin kalbi tam ritminde işliyor olsun. Gerçi beni tanıyanlar bilir bılaşık yıkamaktan hiç ama hiç hoşlanmam ama sağolsun bılaşık makinamı çok seviyorum.

MALZEMELER:

100 gr margarin oda sıcaklıgında yumuşamış olmalı
2 yumurta 1 inin beyazını ayırın
Yarım su bardağı toz şeker
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

ÜZERİ İÇİN:

yumurta akı
1 yemek kaşıgı toz şeker

YAPILIŞI:


Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Hamur için gerekli malzemeleri yeteri kadar un ile yogurun. Kulak memesi kıvamlı olmalı. En son cevizi ekleyip tekrar yogurun.
 Hamuru iki eşit parçaya bölüp unlu tezgah üzerinde silindir şekli verin bir karış boyunda olsun. Yaglı kagıt serili tepsiye iki silindiri araları boşluk olacak şekilde koyup. Hamurun üzerine bastırarak dikdörtden olacak şekilde 3 tane bir liranın üst üste olan kalınlıgı kadaar inceltin hamuru ama dikdörtgen formunu bozmayın.
 Hamurlara yumurta akı sürüp birer tutam toz şeker serpiştirin. Ve fırında pişmeye bırakın.
 Üstü hafif kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarın. Çıktıklarında bu şekilde olacaklar.




Hamuru fırından çıkardıktan sonra fırın derecesi 170 ayarlayın. Kesgin bi bıcakla parmak genişliginde dilimler kesip fırın ızgarası üzerine dizin yassı olacak şekilde ve fırına tekrar koyun kızarana kadar tekrar pişirin daha dogrusu bu işlem kurutma işlemi.
 İki kez fırınlandıgı için saklama süresi uzun olan bi kurabiye.
Kıtır kıtır bi tat.




Son görüntüsü bu oluyor...
Afiyet olsun...