9 Aralık 2013 Pazartesi

İNCİRLİ CEVİZLİ PASTA

Bu tarif çok değişik. Bir lokma yediğinizde kek yok kek degil şerbetli yok yok şerbetlide degil muhallebi hayır sadece muhallebide değil diye kendi içinizde şüpheye düşersiniz yerken.
Haydi başlayalıp pişirmeye.

Kek için:
3 yumurta
Yarım su bardagı şeker
Kabartma tozu. Vanilya
Un
İri dövülmüş ceviz 1 su bardagı
10 tane incir
Yarım su bardagı süt

Şerbeti için:

1 su bardagı şeker
1 su bardagı su
1 yemek kaşıgı nescafe

Üzeri için:

1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
25 gr margarin

YAPILIŞI:

İlk önce inciri minik küpler halinde kesip kaynar suda bekletin.
Fırını 170 derece ayarlayıp ısınmasını saglayın.
Yumurta ve şekeri güzelce mikserle çırpıp, şeker kabartma tozu süt ve yeteri kadar un ile kek kıvamlı hamur yapıp en son ceviz ve suda beklettiğimiz incirlerin suyunu süzüp incirleride ekleyip şöyle bi karıştırıp tepsiye dökün ve pişene kadar fırında bekletin...

Kek pişerken şerbetini hazırlayalım
Su ve şekeri tencereye koyup kaynayana kadat bekleyin. Şeker eriyince altını kapatın ve nescafeyi ekleyin. Sogumaya bırakın bunu.

Kek piştikten 5 dakka sonra şerbeti kekin heryerine gelcek şekilde dökün kaşık yardımıyla.
Bu sırada üzeri için muhallebiyi pişirelim.
Süt, un, şeker ve nişastayı tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. Kıvamı koyulaşınca margarini ekleyip pikserle güzelce çırpın muhallebiyi.
Bu yalancı tavuk gögsü tarifidir.
Muhallebiyi 10 dakka çırptıktan sonra kekin üzerine dökün ve yayın hertarafına eşit bir şekilde.
Oda sıcaklıgına geldiginde dolapta bekletin ve servis yapın.
Övgüleri begenileri dinlemekte size kalıyo.
Tarif isteyene blogumu öneriniz lütfen:-)

Afiyet olsun...