10 Aralık 2013 Salı

FIRINDA PATATES

Elma dilimi de deniyor buna. Aslında yapımı çok kolay ve lezzetli.
Tazecik patatesler çıktıgında kabuklu pişiriyorum ben hem daha saglıklı oluyor kabuklu yendiği için.

Patatesleri soyup yıkayıp ortadan ikiye kesip.1parmak genişliginde dilimler kesip derin bi kap içine patatesler konur üzerine göz kararı sıvıyağ gezdilirir. Biraz tuz, biraz kekik, biraz kırmızı biber ile güzelce karıştırıp yaglı yağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında pişene kadar bekletilir.
Daha ince dilimleyip fırınlandıgında patates kızartması gibi oluyor ve daha az yagda pişmiş olarak yenebiliyor.

 Piştikten sonra üzerine azıcık çörekotu serptim ve birbirlerine yakıştılar.

Afiyetle...