8 Ocak 2014 Çarşamba

BOL MALZEMELİ PİZZA

Pizza yemeyi seviyorum ama sipariş edip evde yeme taraftarıyım.
İlginçtir ki mutlu oluyorum pizza yeyince. Neden evimde pişmesinki diye düşünüp bi araştırma yaptım. Fakat hepsi birbirinin benzeri tarifler olunca uydurmasyon yaptım.

Hamuru için malzemeler:

1 su bardagı ılık süt
1 tatlı kaşıgı tuz
Minik paket yaş mayanın yarısı.
Yeteri kadar un

Yumuşak bir hamur yapıp mayalanması için , üstünü örtüp 1 saat beklettim hamuru.


Üstünün malzemesi:

Hamur mayalanırken bu malzemeleri hazırlayın
10 tane siyah zeytini çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin
10 tane yeşil zeytin dilimleyin
15 adet ince dilim sucuk
7 tane mantari dilimleyin
1 su bardagı haşlanmış mısır
Bolca rendelenmiş kaşar
1 adet yeşil biber halka halka dilimlenir

Ayrıca hamur üstüne sürmek için sos

2 domates rendesi
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşıgı biber salçası


Yapılışı:

Sos için salçaları ve domatesi yagsız bi şekilde güzelce pişirip altını kapatın.
Mayalanan hamuru yuvarlak tepsiye elinizi hafif sıvı yag ile yaglayıp açın. Kenar kısımları hafif kalın olcak şekilde ayarlayın.
Hazırlanan sosu hamur üzerine kaşıkla yayın, hafif kaşar rendesi serpin ama az.
Mantar, sucuk,biber, zeytinleri ve mısırı hertarafına eşit şekilde serpiştirip en üste kaşar rendesi serpilir bolca. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
Dilimleyip afiyetle yenir.