9 Ocak 2014 Perşembe

FIRINDA KAŞARLI TAVUK


   Evde tavuk varsa o günün kurtarıcısı olur. Bugün ne pişirsem telaşına hızır gibi yetişir.
Benim bitanecik komşum neval abla, benim ilk komşum. Bilirsiniz ilkler kıymetli olur. Heleki çok sevdiyseniz daha özelleşir. İşte neval abla hep hatırlayacağım, hep özleyeceğim en özel komşum olarak kalcak. Biz kapı önü konuşmaları çok yaparız onunla, yan kapı arkasında, bi sıkıntım , ihtiyacım olduğunda yardımıma koşar. Ev ahalisi tavuk yemeyi sevdikleri için değişik tarifleri var tavuk üzerine.
  Buğün ona sordum güzel bi tarif istedim. Biraz farklı tarifti aldığım. Lakin evdeki malzemelere göre değiştirdim birazcık.
  Ama çok çok lezzetli bi tarif deneyin mutlaka.

Malzemeler:

4 tane tavuk butu, yada istediğiniz bölgesi.
1 tane domates rendesi
1 orta boy patates
3 tane sarımsak
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber, , kırmızı biber, kimyon, kekik

Yapılışı:

Tavuk yeterli su ile haşlanırken pişmesine yakın patates soyulur ve dilimlenip haşlanan tavuk tenceresine ilave edilir.
Haşlanan tavuk küçük parçalara kesilip borcama dizilir. İstege göre baharat tuz ve domates rendesi ile karıştırılır. Üstüne haşlanan patatesler eklenir ve bir tutam tuz gezdirilir patates üzerine.
  En üste kaşar rendesi serpilir, soyulmuş ikiye bölünmüş sarımsaklar serpiştirilir ve 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle...