12 Ocak 2014 Pazar

KANDİL SİMİDİ

 





 Kandil olduğu zamanlar pastanelerde çabucak biter, kandil simitleri. Kiminin yalnız içtiği çaya duayla eşlik eder aşkla. Kiminin evinde kalabalık topluluga davet edilir. Ah o pastanelerde yapılan bazı nam namlar varki beni benden alıyor. Acaba bi pastanenin imalathanesinde çalışmak istesem kabul ederlermi ki. Negüzel bütün merak ettiklerimi ögrenirim.
  Hani pastaneden alıp bir çırpıda bitirdiğimin simitler varya, bu tarif tamda öyle bi tarif. Hızlı bir dokunuşta parçalanan üğüm üğüm, agızda hoop diye kaybolan bir simit, bol susamlısından hemde.


Malzemeler:

Oda ısınında yumuşamış bir bütün margarin
1 yumurta sarısı içine beyazı üstüne
2 yemek kaşıgı mahlep
1 buçuk tatlı kaşıgı tuz
1 çay kaşıgı şeker
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un

Üzeri için:
Yumurta beyazı
Bol susam

Yapılışı:

Margarin, yumurta, tuz, şeker, mahlep, kabartma tozunu kaba alıp parmak uçlarınızla yoğurun.avuç içinizi malzemelere çok dokundurmayın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hala parmak uçlarınızla çalışın. Hamuru dinleyin nekadar un istediğini size söyleyecektir. Mutfakta neşeli olun , şarkı söyleyip, dans edin. Ve yaptıgınız, pişirdiğiniz herşey tat olarak boyut değiştirmiş olacak.
Hamur un ihtiyacını karşıladıgında, fırını 180 dereceye ayarlayın kendini simitlere hazırlayadursun.
Ufak parçalar koparıp yuvarlak şekil verip önce yumurta akına sonra susama batırıp , yağlı kagıt serili tepsiye yerleştirin.
 Fırınla buluşturup kızarmalarına izin verin.

Afiyetle...