1 Mart 2014 Cumartesi

LİMONLU KURABİYE





    Limon sevdası ayrı bir tutkudur. Ne demek istediğimi ancak bir limon sever anlar. Buğün canım böyle limon ekşiliğinde lakin çıtır bir kurabiye isteyince ufak bir araştırma sonucu uydurmasyon malzeme ve ölçüler ile bir karışım yaptım ve işte tamda aklımdan geçip ruhumla ve sevğimle birleşince bu tarif ortaya çıktı.
   Bu kurabiyeyi ısırıp gözlerinizi kapatın ve çiğnemeye başlayın , o limon kokusu önce içinize dolcak arkasından tatlı mayhoşluk tam yutkunurken bogazınızı yakıp geçerken o çıtır şeker taneleri , mayhoşluğun yerine geçip tatlı bir esinti kalcak damağınızda. Bir tane daha , bir tane daha yerken limon sevdalıları kulubüne hoşgeldiniz tabelası gözünüz önüne gelicek.
   Merakta bırakmadan tarife geçeyim.

 Malzemeler:
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
Yeteri kadar un

Üzeri için toz şeker.

Un hariç diğer malzemeler güzelce karıştırılır ve azar azar un ilavesi ile ele yapışmayacak kıvamlı yumuşak bir hamur yoğurun.
 Fırını 180 dereceye ayarlayıp. Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp, her iki tarafınıda şekere bulayıp tepsiye dizin.rengi hafif değişene kadar 8 ila 10 dakika yeterli olur pişirin. Fakat kurabiyenin kalınlıgı pişme süresini değiştirir. Kontrol ederek pişirin.ve tepside dinlendirip.sonra servis yapın.

  Yapıp beğeni yada önerilerinizi bildirin lütfen. Bekliyor olacağım.

Afiyetle..