3 Mart 2014 Pazartesi

KAVRULMUŞ BADEM


Tarçın severmisiniz...
Eğer sevmiyorsanız faydalarından birkaçını söyleyeyim ;
-kan şekeri düşürmede yardımcı
-faranjite karşı dirençli kılar
-yorgunluk gidericidir
-mide dostudur
-zihin yorgunlugunu alır
-bağışıklık sistemini güçlendirir
-migrene karşı önleyicidir
-stres ve gerginliği alır


Gibi birçok faydası olan tarçın her bitki hibi ölçülü kullanmalı. Aşırıya kaçmadan tüketilmeli.

Peki badem severmisiniz...
Kısacıkta bademin faydalarından bahsedeyim;
-omega 3 kaynagı
-kalp ve damar dostu
-tansiyonu düşürür
-kemikleri güçlendirir
-kemik erimesini önler
-hamilelik döneminde tüketildiğinde bebek gelişimi için önemlidir
-yaraların iyileşmesinde destekçi
-tokluk hissi verir
-kan pıhtılaşmasını engellemeye yardımcı (bence en önemli lerinden biride bu. Benim gibi kan pıhtılaşması sorunu olanların düzenli badem tüketmesi kullanılan ilaçlar yanında destekçi besin kaynagı olabilir)



    Badem ve tarçın faydaları arkasından hemen çıtır çıtır bir atıştırmalık tarifi vereyim.
    Ama dikkatli olun bağımlılık yapabilir bu çıtır bademler.
 
   Aslında tarifte esmer şeker kullanılıyor lakin evde olmadığı için deneme amaçlı normal şekerle yaptım ve sonuç mükemmel oldu. Birdahaki yapışımda esmer şeker kullanıcam.

Malzemeler:
200 gr tuzsuz badem
200 gr şeker
200 gr su
Ben bol tarçınlı yaptım 2 yemek kaşıgı
1 tatlı kaşıgıda karabiber ekledim

Yok bben yapılışını resimli görmek isterim derseniz. Buyrun komşu blog sayfasına davetlisiniz.
http://sinfeyyemek.blogspot.de/2013/09/kavrulmus-sekerli-badem.html?m=0
 Bu link ten ulaşabilirsiniz.


Sıcak yemeside ayrı ,Soguduktan sonra ise ayrı bir keyif.
Badem şekeri çıtırlıgında aromalı bir lezzet.

Afiyet olsun...